Замислете дека треба да чистите површини кои се мазни, рамни, без споеви, во однос на оние со фуги помеѓу плочки, а потоа замислете дека можете да добиете сосема нов изглед на вашата бања, без отсранување на плочките, за само шетири дена!!! Како реагирате на ваква можност?

Декоративниот бетон најчесто се употребува во изработка на бањи и кујни без плочки, за подови, скали, тераса околу базенот, надворешни кујни и површини околу скарата, разни видови умивалници, садопери, маси, шанкови, жардиниери, тегли за цвеќе итн. Кај реновирање и изградба на ентериери и екстериери можно е да се обработат сите површини, а освен што бројот на примени е скоро неограничен, кај изработката на декоративни премази и фини бетони, можете да добиете и разни ефекти и текстури, како на често бараниот “ефект на бетон“.

Како да го постигнете “ефектот на бетон“ на дрвени површини ќе дознаете во ова видео од мајсторот на фирмата Terra Sol!

Остави одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.