Со почетокот на новата учебна година, нема подобро време за да ја преуредите детската соба.  Ние составивме неколку светли и игриви спални соби, секоја со мали освежувања, кои лесно може да се постигнат со помош на малите рачиња 🙂 .

Декорирајте ги нивните полици.

Преуредете ја детската соба во еден викенд (со помош на децата!)

Пом пом цветни венчиња, голем инициал, па дури и мали растенија, се одличен додаток на полиците за книги.

Нацртајте интересен нов дезен.

Преуредете ја детската соба во еден викенд (со помош на децата!)

Ако сте уметничка душа,исцртајте дезен на ѕидот, а потоа дозволете му на вашето дете да одбере две различни бои со кои ќе го пополни дезенот.

Создадете агол за читање.

Преуредете ја детската соба во еден викенд (со помош на децата!)

Поставете мала табуретка или “bean bag”, по нивен избор, во аголот на детската соба, за да создадете удобно место за читање.

Спелувајте им го името.

Преуредете ја детската соба во еден викенд (со помош на децата!)

Спелувањето на името на вашето дете ја прави лична неговата соба.  Дозволете му на вашето дете да одберте букви во разични бои.

Соберете го нередот.

Преуредете ја детската соба во еден викенд (со помош на децата!)

Дозволете му на вашето дете да одбере неколку различни кошници, за да знае дека се си има свое место.

Неколку мали ќилими.

Преуредете ја детската соба во еден викенд (со помош на децата!)

Со меки килими, децата ќе уживаат уште повеќе во играта на дрвениот под, а особено се практични оние, малите.

Нова лампа за читање.

Преуредете ја детската соба во еден викенд (со помош на децата!)

 

Лампите за читање ги има во безброј бои — одберете ја нивната омилена и поставете ја до креветот.

Претворете го мечето во перница за на подот.

Преуредете ја детската соба во еден викенд (со помош на децата!)

Големите меки играчки се одлични, наместо расфрлани перничиња по подот.

Исфарбајте ги нивните креветчиња на спрат.

Преуредете ја детската соба во еден викенд (со помош на децата!)

Едноставните дрвени креветчиња на спрат делуваат уникатно кога се обоени во нивната омилена боја.

Нека доминираат нивните омилени бои.

Преуредете ја детската соба во еден викенд (со помош на децата!)

Нека омилената боја на вашето дете ја предводи палетата во просторот.  Ќе добиете интересен и неочекуван микс!

Создадете DIY уметничко дело.

Преуредете ја детската соба во еден викенд (со помош на децата!)

Иако оваа Pray For Surf не беше  DIY проект, би било лесно да се создаде таа, со една од изреките на вашето дете, со користење на дебела четка, големо парче хартија (или платно) и стабилна рака.

Преместе го креветот.

Преуредете ја детската соба во еден викенд (со помош на децата!)

Поместувањето на мебелот обезбедува нова перспектива за новата учебна година.

Остави одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.