Идејата за создавање и пронаоѓање на вашиот Зен повеќе не е резервирана за просветлените будисти, иако тоа е изворот од каде што  потекнува овој концепт.  Денес, многумина се стремат да создадат Зен во своите домови со надеж дека ќе поттикнат мир и релаксација.  Еден од начините да започнете со овој процес е да го декорирате вашиот дом со специфични елементи за кои се смета дека ја подобруваат благосостојбата.

На пример, растенијата можат да се користат за намалување на стресот, а одредени бои го подобруваат нашето расположение. Внесете зеленило во вашиот дом и  ладни бои како сина, зелена и виолетова за да предизвикате чувство на смиреност.  Погледнете ги овие дневни соби кои ќе ви овозможат да се чувствувате опуштено.

Остави одговор

error: Содржините на interior.mk се заштитени. За превземање на содржина ве молиме контактирајте не на [email protected]!