Пребарува: Музика

Музика
Џакомо Пучини – роден на денешен ден
Од

Џакомо Пучини (22 Декември 1858 – 29 Ноември 1924), италијански оперски композитор, претставник и предводник на музичкиот правец Веризам, еден од најголемите оперски композитори на сите времиња, сметан за директен…

Забава
Среќен роденден Дијана Крал – на денешен ден
Од

Атрактивната русокоса, канадската џез пијанистка и интерпретаторка Дијана Крал е една од најголемите џез диви на денешницата. Позната е по нејзиниот кадифен контраалт и меланхоличните…

1 2 3 7