Мраз обликуван и исклесан од ветер, вода, време и КОКО архитекти. Темпото на живеење непрекинато забрзува, барајќи да го организираме нашиот животен простор за одмор и закрепнување.

Во овакви околности, посебно внимане се посветува на бањите, што му овозможува на оној што се враќа уморен да се потпре на водата како елемент, за да го почувствува влијанието на прочистувањето.

Оправдано се нагласува ефектот на закрепнување со појавата на бањите, како би ставиле акцент на сиболичното значење. Воздржаниот елемент на прибежиште меѓу градскиот бетон ќе ја исполни функцијата на одобрување, како би ја почувствувале врската со природата.

Колку што ледениот брег е симбол на природната чистота и смиреност, толку водата е неопходен извор на животот.

 

Остави одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.