Пребарува: Архитектура

Архитектура
Пустински цвет: Куќа од метални контејнери
Од

Сред немилосрдниот терен на калифорниската пустина, никна спектакуларна куќа со необичен изглед, направена од контејнери наменети за транспорт. Челичните контејнери сѐ почесто се користат во…

Архитектура
Новата библиотека „Ооди“ во Финска со роботи-библиотекари
Од

За својот 101. роденден Финска си подари библиотека во вредност од 98 милиони евра, во која ќе “работат” роботи, наместо библиотекари. Новата Централна библиотека на…

Архитектура
Спектакуларен хотел на врв на каменолом
Од

Тринаесет години откако беше првично проектиран, по бројните промени во дизајнот и менувањето на роковите, луксузниот хотел сместен во напуштениот каменолом конечно е отворен. Импресивна…

1 2 3 46