Белата боја преовладуваше во кујните скоро целата измината декада, како на елементите, така и на работните површини.

Меѓутоа, оваа година, во слава на 70тие и 8о-тите, во кујните се појавуваат се повеќе сиви и црни мермерни финиши. Но зошто е промената? Можеби потемните бои се полесни за одржување, отколку белата? Ако сакате нешто поразлично и похрабро, темниот мермер е стилски камелеон. А за одржување? Иако потемната боја, можеби ги камуфлира малите флеки, таа  сепак бара редовна нега.

И претходно сме разгледувале црн мермер, но овој пат го гледаме многу пошироко отклоку само на работни површини и како  бексплеш, што значи дека овој тренд е тука, за да остане. Погледнете…

Остави одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.