Неколку слики од најстудениот град во светот

Уште во 2016. година “Bloomberg” го прогласи Јакутск, град во Русија, главен град на Република Јакутија, за најстуден град во светот, затоа што тука температурата достигнува рекордно ниско ниво од дури – 64,4 степени целзиусови, а просечната температура изнесува – 40 степени во јануари.

Ние Ви предлагаме да си направите чај, удобно и топло да се сместите, затоа што ви претстои разгледување на слики од замрзнатиот град.

Трговецот на пазарот не се плаши од студот, спокојно пуши без ракавици, а само смрзнатата риба ја покажува вистинската слика на метеоролошкото секојдневие.

Патот до православната црква во Јакутск

Бањање на -41 степени. Можеби тоа е тајната на издржливоста на мештаните

Кога законите на модата не се во прв план, туку комфорот и топлината

На плоштадот Ленин се организира годишна изложба на ледени скулптури

Топлата вода веднаш замрзнува. Оваа појава е распространета во северните региони и изгледа впечатливо на фотографиите и видео клиповите

Замрзнатото пристаниште е принуден паркинг во зимските месеци

На секој од пространството извира студот, но тоа не им пречи на децата од Јакутск да излезат пред училиштето

Залез на сонцето во студената магла е егзотичен и претставува пејсаж со изнимна топлина

Остави одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.