Дизајнот на јапонската градина создава убавина на природен пејзаж во мали простори во природна средина. Сите елементи на ориенталниот градинарски дизајн се меѓусебно поврзани со функција и естетска привлечност во хармонија и рамнотежа.

Убавите Јапонски градини даваат голема инспирација за фенг шуи домовите и дворовите, давајќи тивки мали простори за релаксирање.

Јапонската градина е прекрасна комбинација на густа зелена мов, минијатурни дрвја, камења, песок и вода, јапонски светилки од камен и водени фонтани, за да се постигне хармонија во градината.

Камењата во јапонската градина го претставуваат она што останува непроменето, додека дрвјата, грмушките и трајните цвеќиња претставуваат промени во годишните времиња.

Растенијата кои се присутни во овие градини се зимзелени, потоа цреша и бамбус кои даваат уникатен карактер на јапонска градина.

Остави одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.