Пребарува: Уметност

Култура
Светот што лебди помеѓу сонот и јавето – Федерико Фелини, роден на денешен ден
Од

Кога станува збор за надреалниот филмски свет на Федерико Фелини, што лебди помеѓу фантазијата, мечтите, соништата и јавето – ништо не е претерано или отповеќе.…

Архитектура
Зграда на филхармонија на која и се воодушевува светот
Од

За спекткуларната зграда на филхармонијата во Хамбург, Германија, зборува целиот свет. По 10 години градење и 10 пати пречекорениот буџет, “Elbphilharmonie” денес се смета за една…

Настани
Третирај ја бојата како прозорец во човечката душа – Василиј Кандински
Од

Големиот руски уметник и теоретичар, еден од славните сликари на експресионизмот, автор на првата апстракција во светот, „Сликата со круг“ – Василиј Кандински е роден…

1 2 3 12