Скопје во најубаво издание во очи на празникот

Ако за момент го кренеме погледот од Скопското секојдневие можеме да видиме недопирлива убавина која би сакале да ја чувствуваме малку почесто.

Скопје е чувство! Треба да аму се оддолжиме на нашиот град чувајќи го и негувајќи ја неговата речиси 2000 годишна традиција. Да ги негуваме малкуте останати стари објекти, Калето, Старата Чаршија, Аквадуктот, култините кафеани, како Идадија, Маргер… Нашето Водно, Сарај, Матка… Црквите, Џамиите… Музеите…

Драги Скопјани, честит 13ти Ноември!

Остави одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.