Louis Vuitton го има истото значење,  каде и да сте во светот,  освен во Asnières-sur-Seine, Франција. Тука, тоа значи само месно население.  Пред да стане дел од околината на Париз, Asnières- малото село покрај река, беше мотив на сликите на Seurat и Van Gogh.  Исто така, тоа беше местото во кое во 1859 година, семејството кое ја основаше луксузната компанија за багаж, реши да отвори фабрика, веднаш до удобната семејна вила.  Погледнете како изгледа таа на фотографиите во прилог:

*Илустрациите се од Louis Vuitton (портокаловата), неговиот син Georges Vuitton (сината) и неговиот син Gaston-Louis Vuitton (зелената).

Остави одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.