Пребарува: Разно

Настани
Aretha Franklin замина во легендите
Од

По тешко боледување денес не напушти Aretha Franklin! Родена на 25 март 1942 во Мемфис, САД славната соул дива Арета Френклин е ќерка на баптистички свештеник. Од раната младост во пеење ја подучуваа ѕвездите на госпелот,…

Настани
На денешен ден 1947 година Индија се стекна со независност
Од

Индија, официјално Република Индија е држава лоцирана во Јужна Азија и го зафаќа поголемиот дел од индискиот потконтинент, опфаќајќи многу значајни и историски трговски рути.…

Настани
На денешен ден во 1521 година падна Царството на Ацтеките
Од

Годината 1492 од две причини е една од најзначајните во Шпанската историја. Имено, таа година обединетото Шоанско Кралство го заврши стогодинешниот процес на реконквиста, освојивајќи…

1 2 3 54