Провансалскиот дворец Mas de Notre-Dame du Vie, во Франција, беше дом на Пабло Пикасо од 1961. година се до неговата смрт во 1973. година. Вилата е оригинален примерок на класичната камена градба, која пред неколку години ја реновираше и прошири белгискиот трговец со недвижнини. Според зборовите на агентот Richard Nassimija од групата Коркоран, вилате е “вкусно обновена според највисоки стандарди“. Станува збор за навистина прекрасна недвижност и имот, кој вкупно има 10 спални соби, 8 бањи, два базени, тениски терен, раскошна градина и куќа за гости.

Погледнете како изгледа куќата!

Извор: curbed.com

Остави одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.