Пребарува: Луксузно

Дизајн
Јапонските возови за спиење изгледаат едноставно од надвор, но…
Од

Во 1960-тите, економијата на Јапонија растеше брзо, вклучувајќи ги и иновациите во железничкиот транспорт. Првиот модерен бум кај брзите возови започна во 1964 година и…

Архитектура
Градба која поставува рекорди: 5 фасцинантни факти за зградата на парламентот во Букурешт
Од

Изградена во периодот на комунизмот во Романија, зградата на парламентот во Букурешт поставува важни светски рекорди! По 1977. година, во која Букурешт беше погоден од…

1 2 3 24