Pantone ја објави Greenery како боја за 2017 година. Додека  светлата, боја на растенија е веќе вклучена во многу домови преку растенијата, можеби сте љубопитни како оваа боја изгледа на ѕидовите, мебелот и декорот. Погледнете примери на зелена нијанса во секоја соба од куќата.

Претсобје/скали

Еве како изгледа Greenery во секоја соба од домот

Greenery е одлична со други светли бои за забавен простор кој не делува премногу сериозно.

Дневна соба

Еве како изгледа Greenery во секоја соба од домот

Зелена кадифена софа е одлична со ѕид од цигли во позадина.

Трпезарија

Еве како изгледа Greenery во секоја соба од домот

Повеќе Greenery, повеќе изложени цигли! Тука, бојата е на акцентен ѕид и на тапацирот и навистина му дава свежина на просторот.

Кујна

Еве како изгледа Greenery во секоја соба од домот

Тапетот со дезен на палми на храбар начин ја внесува природата во оваа кујна.

Бања

Еве како изгледа Greenery во секоја соба од домот

Бањата е одличен простор за експериментирање со боја, а овој простор делува свежо во комбинација со едноставни бели фитинзи и акценти.

Спална соба

Еве како изгледа Greenery во секоја соба од домот

Ако сте желни за возбудлива спална, оваа покажува како до неа.

Детска соба

Еве како изгледа Greenery во секоја соба од домот

Разиграната боја го прави позабавен овој класичен простор.

Остави одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.