Никој не сака пајажина на ѕидовите и во ќошињата на плафоните. Уште помалку сакаме тормозење од комарците во летните денови и ноќи. Затоа е вечно прашањето, како најефикасно и што поприродно да го решиме овој проблем, а еден од одговорите се крие во растението, кое на сите ни е добро познато.

Дали знаете дека пјаците и другите ситни инсекти не го поднесуваат мирисот на нането? Затоа е многу добра идеата ова растение да го засадите дома и на тој начин да ги решите секојдневните проблеми.

Растението кое сите го знаеме како нане или мента, има многу интензивна арома. Тоа ќе го заштити нашиот дом, не само од пајаци, туку и од различни инсекти, бубачки и вински мушички.

Остави одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.