Кујната е една од најважните соби во домот според фенг шуи. Храната што се приготвува во неа го определува квалитетот на животот, и силно се рефлектира на благосостојбата. Се почнува со шпоретот.
Кинезите веруваат дека кујната и местоположбата на шпоретот е пресудна за постигнување на благосостојба. Добрата положба на шпоретот во кујната може да донесе голема среќа на станарите, обозможувајќи им богатство и успех во работата. Ако во животот среќата не ви е баш најнаклонета, прва работа што треба да ја направите е да го преместите шпоретот.

Шпоретот секогаш треба да биде чист и сите негови функционални делови да се исправни цело време. Ако некој негов дел се скрши или не функционира, веднаш поправете го или заменете го.

Вратата од кујната не треба да гледа кон влезната или кон задната врата, поради губење на енергијата. Шпоретот истотака не треба да биде во правец со задната врата.

Кујната спаѓа во огнени елементи, па затоа црвената треба да се избегнува во овој дел од вашиот дом. Присуството на црвената боја во вашата кујна, наведува на опасноста за предизвикување пожар во вашиот дом.

Извор: Се За Домот

Остави одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.