Дали вашата машина за перење сте ја преполниле со облека, дали сте претерале со количината на детергент? Која температура да се постави? Дали вашата фина ткаенина може да поднесе поголема температура?

Секогаш постои некој трик со кој би се решиле проблемите, како овој со алуминиумска фолија.

Фолијата замотајте ја во форма на топка и ставете ја во машината пред перење. Таа ќе предизвика повеќе вртења на облеката, а поради тоа алиштата ќе бидат помеки и ќе изгледаат како нови.

Истиот трик можете да го кристите и во машина за сушење алишта.

Извор: Маркукуле

Остави одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.